China 2019

Rondreis door China.
We zijn pas begonnen met het voorbereiden van deze rondreis. Bij het verzamelen van de informatie gebruiken we daar zowel de Lonely Planet als het
internet voor. Onlangs kwamen we deze site met veel informatie tegen. (BezoekChina.nl).
Nadat we de reis gemaakt hebben, zal ons persoonlijk verhaal op deze site geschreven worden.

China is één van de grootste landen ter wereld en kent bovendien een rijke historie. Er zijn ontzettend veel bezienswaardigheden in China te bezoeken.
Het is onmogelijk om alles te bezichtigen tijdens onze reis. Daarom hebben we onze persoonlijke voorkeuren op een rijtje gezet.

Beijing (ook wel Peking genoemd).
Beijing is de hoofdstad van China. De stad bestaat ruim 3000 jaar en is al eeuwen een belangrijke stad in China. Momenteel zijn er ruim 19 miljoen inwoners. Deze stad kent ontzettend veel historie en grote delen zijn daarvan gelukkig goed bewaard gebleven.

De Verboden Stad (Chinees: 故宫 Engels: Forbidden City).
De Verboden Stad is een enorm paleis met veel bezienswaardigheden, waar je zelfs enkele dagen kunt doorbrengen om alles te zien.

De Tempel van de Hemel (Chinees: 天坛 Engels: Temple of Heaven).
Van de vele tempels die de Chinese hoofdstad rijk is, is de Tempel van de Hemel in het gelijknamige park misschien wel de mooiste en de bekendste.

Het Plein van de Hemelse Vrede (Chinees: 天安门广场 / Tiān’ānmén Guǎngchǎng Engels: Tiananmen Square).
Het Plein van de Hemelse Vrede is één van de bekendste plaatsen van Beijing. Iedere Chinees kent het portret van de communistische leider Mao Zedong, uitkijkend op zijn eigen mausoleum op het grootste plein ter wereld.

Het Zomerpaleis (Chinees: 颐和园 / Yíhéyuán Engels: Summer Palace).
Het Zomerpaleis is één van de meest indrukwekkende paleizen in heel China.
Gelegen op de Heuvel van het Lange Leven aan een kunstmatig aangelegd meer bestaat het uit vele paleizen, tempels, paviljoenen, bruggen, pagodes en er bevinden zich letterlijk honderden wandelpaden in uitgestrekte tuinen.

De Ming graven (Chinees: 长陵 (Chánglíng) Engles: The Ming tombs)
De Ming graven net iets ten noorden van Beijing zijn de best bewaard gebleven graftombes van Chinese keizers

De Chinese muur bij Beijing
Als er een bezienswaardigheid in China is die tot de verbeelding spreekt dan is het wel de Chinese Muur. Iedereen heeft wel eens gehoord van de meer dan 6000 kilometer lange muur die de Chinezen bouwden om allerlei wilde volkeren buiten te houden. Ook heeft bijna iedereen wel eens een foto gezien van deze verdedigingsmuur, gebouwd in een typisch Chinese stijl, over de steile, rotsachtige bergen van een ruig landschap aan de horizon verdwijnend.

We hebben meerdere plaatsen gevonden om de Chinese muur te bekijken, welke het wordt moeten we nog bekijken:
- Great Wall of Badaling
- The Great Wall at Huanghua Cheng
- Great Wall Mu Tian Yu
- Great Wall Jinshanling
- The Great Wall at Jiankou