België oktober 2010

Outdoor Camping Barvaux
Outdoor Camping Barvaux, Ardennen

Outdoor Camping Barvaux, gelegen in de gemeente Durbuy direct aan de rivier de Ourthe in de Belgische Ardennen.

Barvaux
Barvaux is een dorpje op maar enkele kilometers van de camping vandaan. Hier vindt u supermarkten, bakkers en andere winkeltjes. Ook kunt u hier gezellig uit eten bij bijvoorbeeld de Italiaan of gezellig een drankje op een van de terrassen doen.

Blokhutten / Trekkershutten
Op de camping staan blokhutten / trekkershutten. Deze zijn voorzien van drie stapelbedden (80x200) en een picknick tafel. In de hutjes is elektra en verlichting aanwezig. Wij kiezen voor een blokhut, de rest hebben we zelf bij we willen deze trip basic houden.
Nadat we zijn geïnstalleerd gaan we Durbuy  bekijken, een mooi oud stadje om lekker rond te lopen.
Durbuy is het kleinste stadje van de wereld. Het is een zeer sfeervol middeleeuwsstadje wat erg goed bewaard is gebleven. De kleine straatjes met kinderkopjes en middeleeuwse huizen zijn nog in perfecte staat. Hoewel het niet groot is kent het een aantal leuke kleine winkeltjes en prima restaurants.

Andere leuke stadjes in de buurt zijn:

Bomal
In Bomal vindt u het dichtstbijzijnde treinstation. U kunt in Bomal prachtige wandelingen beginnen, een terrasje pakken of voor uw kleine boodschappen terecht. Op het moment zijn ze druk bezig om Bomal en zijn oude karakteristieke gebouwen aan het opknappen.

La Roche
La Roche is een van de meest bezochte stadjes in de Ardennen. In de zomermaanden is het er razend druk. La Roche is strategisch gelegen in een bocht van de rivier de Ourthe. Het kasteel van La Roche domineerde al sinds de middeleeuwen de omgeving. De ruïne van het kasteel is nog steeds te bezoeken en er is in de stad een klein oorlogsmuseumpje wat de geschiedenis van la Roche en omgeving tijdens de Tweede Wereldoorlog verteld. Het stadje kent vele cafés en restaurants.

Nadrin Le Hérou Ourthe

Deze route hebben we op internet gevonden op de website van de Superfamilie.

Het is een moeilijke route en je moet goed opletten waar je loopt. De paden waar je over loopt zijn smal en stijl. Er zit een mooi afdaling in, deze moet je met behulp van een ketting afdalen. Je loop langs de Ourthe richting Nadrin, een prachtige omgeving. Het is constant klimmen en dalen via rotsblokken, verder lekker genieten van de stromende rivier.

We starten bij het restaurant met een uitzichttoren.
We nemen onze rugzakken en starten met de wandeling. Na enkele meters gaat het al meteen omlaag het dal in. De paden worden al snel smaller. Dan weer over de rotsen naar boven het gaat op en neer. Het is goed opletten waar je loopt.

Het is een tocht met mooie uitzicht punten waar je mooie foto’s kunt nemen het is genieten. Het uitzicht van boven af is toppie…..

De wandeling is spannend en avontuurlijk, als je naar het dal moet afdalen moet je via een ketting naar beneden. Het lijkt moeilijk maar het is wel veilig.
Als je in het dal aan komt zie je de Ourte stromen. Nu lopen we langs de Ourte, ook hier is het niet vlak maar constant klimmen en dalen.

Op gegeven moment moeten we tegen de helling aan klimmen om zo langs het water af te gaan, uitkijken dat je niet uitschuift want dan val je in het water.
Dit was even een spannend moment.  Hel blijft opletten met veel spannende beklimmingen.
Na deze beklimmingen een rustig stukje, Dus even tijd voor een hapje en drankje. Dan weer verder door het dal.
Bij een splitsing gaan we weer naar boven richting Nadrin, we drinken nog wat water uit het riviertje wat uit de bergen stroomt.

Eenmaal boven zien we een klein kerkje “ST Gotte”, vandaar gaan we terug naar het startpunt.
Nu hebben we wel wat lekkers verdient een lekker Irish koffie doet ons goed.