Oostkapelle 2018

Bed and Breakfast Dolce Capella
Donderdag 26 april vertrekken we naar Oostkapelle. Het is rustig op de weg en daardoor arriveren we al om half twaalf bij het Bed and Breakfast Dolce
Capella. Het ligt in het centrum van Oostkapelle aan de dorpsstraat. Dit Bed and Breakfast beschikt over twee verschillende huisjes, "Estrella" en "La Luna". Wij hebben "Estrella" geboekt en onze Lowie is er ook welkom. We parkeren de auto en gaan eerst van een kopje koffie genieten in de Dorpsstraat.
Bij de VVV halen we een plattegrond waar ook wandelroutes op beschreven staan.
We starten meteen met de blauwe route en lopen richting strand.

We komen door een bijzonder gebied, de "Manteling van Walcheren". Het gaat hier om historische buitenplaatsen. Dit gebied strekt zich geheel uit van
Domburg, door Oostkapelle en Vrouwenpolder tot het Veerse Meer. Dit is ook een natuurmonument waar veel bijzondere planten en dieren voorkomen. Staatsbosbeheer beheert een gedeelte van de "Manteling van Walcheren". 

Onze Lowie rolt over het zand en zit meteen onder het losse zand, zelfs in zijn ogen.
Hij loopt een heel stuk los en blijft goed bij ons in de buurt. Bij het strandpaviljoen "Lage Duintjes" pauzeren we op het terras. Ondanks dat het hard waait
genieten we van het prachtige weer. We zoeken een plekje achter het glas, zodat we iets beschutter zitten.
Daarna vervolgen we de wandeling door de natuur. We raken de route kwijt en hebben zo'n 15 kilometer gelopen als we terug in Oostkapelle komen.
We checken in bij het Bed and Breakfast en zetten onze spullen in "Estrella".

Daarna wandelen we terug naar het terras bij "De Babbelaar". We genieten er van het zonnetje en later eten we binnen in de zaak. Lowie gedraagt zich de hele dag voorbeeldig. Eenmaal terug in het Bed and Breakfast is hij total loss door alle indrukken die hij heeft opgedaan. Hij nestelt zich op zijn matje en valt meteen in een diepe slaap.

Met koffie, thee en een ontbijtje starten we de tweede dag in "Estrella". Bert heeft lekkere broodjes bij de bakker gehaald. We beginnen aan een wandeling en komen langs Kasteel Westhove. Het staat op een plaats dat in de tiende eeuw als een soort schiereilandje in het moerassige binnenland van Walcheren
uitstak. In de vroegere Oranjerie van het kasteel is Terra Maris (museum voor natuur en landschap van Zeeland) gevestigd. 

Wandelend door het park van Buitenplaats Westhove lopen we over het gerestaureerde "Romeinse Bruggetje". Aan de rand van het parkbos komen we bij de duinen. We lopen verder over het strand naar Domburg. Dit plaatsje ligt op vijf kilometer van Oostkapelle af. Op een terrasje drinken we koffie en nuttigen daarna ook een ijssorbet.
Daarna wandelen we terug over het strand. In het strandpaviljoen "Lage Duintjes" nemen we nog een drankje, voordat we doorlopen naar Oostkapelle.
Bij  "De Babbelaar" eten we garnalen. Vervolgens verzetten we de auto bij de kerk. Morgen wordt de ronde voor "Ringsteken" achter de kerk gereden. Indien we met de auto op pad willen, kunnen we er dan niet uit.
De volgende dag vertrekken we met de auto naar Middelburg. We genieten op een terras van een ontbijtje en lopen daarna door de stad. We kopen er een fruittest.

 Hoewel Middelburg een mooie stad is, rijden we daarna door naar Vlissingen. Daar komen we uit bij "Blokje bij Blokje". Dit is een LEGO-winkel die gerund wordt door vrijwilligers. Zij hebben ook een museum en organiseren er schoolactiviteiten en kinderfeestjes.
Even later ontdekken we dat het centrum van Vlissingen veel groter is dan we dachten. Voorheen fietsten of wandelden we langs de boulevard en over het strand. Daarom hadden we een groot gedeelte van het centrum nog niet gezien.
Aan de boulevard eten we bij het "eetcafé Raymondo" heerlijke vis. Ondanks dat het buiten droog is, voelt het kouder aan. De zon schijnt niet en het waait flink. Daardoor rijden we eerder terug naar het Bed and Breakfast. Het evenement "Ringsteken" is klaar, maar alle paarden staan nog in de straat achter de Dorpsstraat. We lopen achterom terug naar "Estrella".
Het is nu nog droog, dus tijd om wat foto's van ons verblijf te maken.

Onze laatste dag beginnen we niet met een strandwandeling. Buiten ziet het er bewolkt uit. Bovendien begingt er al te motregenen. Misschien is het beter om naar Goes te rijden. Maar als we daar bijna zijn, wordt het weer slechter. Ons plan wordt om door te rijden naar Breda. Dat is ook een leuke stad en het weer zal toch wel beter worden? Maar helaas, het gaat steeds harder regenen.
We besluiten nog niet naar huis te gaan. We rijden gewoon door naar Den Bosch. Als het weer niet beter wordt, stappen we toch uit. We zijn toe aan een
lekker bakje koffie met een Bossche bol. We gaan bij een bakker naar binnen en genieten ervan. Onze Lowie mag er ook mee naar binnen. Zo sluiten we dit weekend af. We hebben het weer fijn gehad.