Goes 2022

Bed and Breakfast De IJsbout
Op maandag 2 mei rijden we naar B&B De IJsbout. Die bevindt zich aan de rand van de Goese binnenstad, naast het Omnium en de Hollandse Hoeve.
De stad Goes ligt op Zuid-Beveland in de provincie Zeeland. Het is rustig op de weg en daardoor arriveren we al om half twaalf. We beginnen met een
wandeling door de nabij gelegen natuur, zodat onze Lowie zijn pootjes kan strekken na de twee uur durende autoreis. We genieten van lekkere koffie bij De Vierlinden. Daarna melden we ons bij het Bed and Breakfast. Het ligt net buiten de stad. We maken gebruik van het logeerhuisje, dat ligt in een voormalige boomgaard. Het is vernoemd naar de oud Hollandse stoofpeer de IJsbout. In de tuin staat nog één perenboom. Naast het logeerhuisje staat nog een extra houten slaaphuisje. Daarvan kan gebruik gemaakt worden wanneer je met meer personen komt.

We bevinden ons op een mooie locatie waar veel mogelijkheden zijn:
- Omnium: met een subtropisch zwembad, een Expeditie Bos en diverse sportaccomodaties is Omnium het sport- en recreatiecomplex van Zeeland.
- Hollandse Hoeve:  Ambachtscentrum Goes
- Eeterij - Spelerij De Vierlinden.
In de omgeving is het ook heerlijk om te wandelen en fietsen. We maken een stadswandeling langs de Vesten. We sluiten af op een terras midden in de stad. Daar genieten we van het mooie weer. Onze Lowie gedraagt zich fantastisch.

Stadswandeling Goes

Dinsdag 3 mei worden we verwend met een super-de-luxe ontbijt. Ook deze dag maken we een wandeling. We gaan naar de Goese Sas. Dit wordt een flinke trip van 15 kilometer door de omgeving. Nadat we een mosselkweker passeren, komen we aan bij de kust. Met een trap lopen we verder over een duin. Wat fijn om weer over het strand te lopen. Via een sluis lopen we door naar de overkant. Daar beginnen we aan onze terugroute. Jammer dat de plaats, waar we iets willen drinken, is gesloten. Maar we stappen vrolijk door naar het volgende punt bij de blauwe brug. Helaas valt deze pauze ook in duigen. Dan lopen we verder terug naar Goes. Onderweg lassen we pauzes in. Op het terras van De Vierlinden genieten we van een drankje. Onze Lowie wordt ook van de nodige bakjes water voorzien, om zijn dorst te lessen.

Woensdag 4 mei staat het ontbijt al weer voor ons klaar. Na een kopje koffie, dat we buiten in de tuin drinken, gaan we weer op pad. Deze keer met de auto. De eerste stop is bij een grote dierenwinkel. De loopriem van Lowie heeft het begeven en is aan vernieuwing toe. Daarna rijden we naar Wemeldinge.
We lopen met Lowie over het strand. Het is er niet druk en hij kan los lopen. In eerste instantie blijft hij heel dicht bij ons. En wat heeft hij het hier naar zijn zin. Hij rolt lekker door het losse zand. Wemeldinge is een mooi dorp, maar er valt weinig te beleven. De meeste winkels zijn, na Corona, dicht. Het kost ons dan ook wat tijd om een locatie te vinden waar we koffie kunnen drinken.

Strand - Wemeldinge

Dan rijden we door naar Yerseke. We lopen over de duin langs de Haven. Het is nu geen seizoen voor de mosselen. Die komen pas in de zomermaanden weer volop binnen. We zien dat er flink aan de boten wordt gewerkt. In de Viskêête genieten we van mosselen naturel. Heerlijk. Onze Lowie gedraagt zich
super. Hij ligt braaf op zijn handdoek. Wel hebben we gevraagd om een plekje uit de looproute, zodat hij niet continu reageert op andere klanten. Zo zijn we andere mensen niet tot last.

Na alweer een uitgebreid ontbijt rijden we donderdag 5 mei nog eens naar het strand in Wemeldinge. Nog even genieten van het uitzicht op de zee. Lowie blijft goed bij ons in de buurt. De zee is zich aan het terugtrekken en het zand is nog nat. We zakken er iets dieper in.  Daarom is het gemakkelijker om dichter bij de zee te lopen, ook voor Lowie. Daarna rijden we terug naar B&B De IJsbout. We lopen door naar de stad. In Goes zijn nu de meeste winkels open. We bekijken de straten op ons gemak. We kopen er twee Hangers Platte Zeeuwse Knop. Ze doen me denken aan mijn Zeeuwse moeder en ik kan hem vast wel als ketting dragen. In het Grand Café drinken we koffie en lunchen we. De middag sluiten we af met een biertje in De Vierlinden. We worden er herkend en krijgen ons drankje, voordat we het bestellen. We voelen ons er dan ook welkom.

's Avonds blijven we in ons logeerhuisje. Lowie is vermoeid door alle wandelingen en de vele prikkels die hij onderweg opneemt. Hij zal thuis wel even moeten bijkomen. Maar wat heeft hij het goed gedaan!